По-перше, в них містяться додаткові вітаміни — А, В, С, В, Е, Оскільки вони допомагають шкірі, зоровій та імунній системі, а також іншим клітинам людського організму. Навіть передозування цими вітамінами буде неймовірно корисне. Тому овочів потрібно їсти якомога більше.
По-друге, в овочах велика кількість волокон клітковини, корисною для кожного.
По-третє, не варто заперечувати, що майже всі овочі дуже смачні. Головне, знати, як правильно їх приготувати. Щоб привчити себе їсти овочі, шукайте цікаві рецепти і ви будете здивовані, як це допоможе вам.
По-четверте, багато овочів здатні запобігати різні захворювання, у тому числі й онкологічні. У них велика кількість антиоксидантів, що захищають організм від вільних радикалів, які можуть пошкоджувати клітини і навіть призводити до раку. Антиоксиданти — відмінні помічники в цьому питанні, так що не нехтуйте поїданням огірків, моркви, капусти та інших овочів.
По-п’яте, якщо ви вирішили урізноманітнити свій стіл, то зрозумієте, що яскравий колір багатьох овочів є відмінною його прикрасою. До того ж це класна закуска, в тому числі і під алкоголь. Навіть на урочистому вечері гостей можна дуже сильно здивувати цим — не все ж шкідливу смажену свинину і салати з майонезом подавати!
По-шосте, овочі не тільки насичують людини, але і живлять організм рідиною. Ті ж огірки, селера і помідори містять багато води. А вона, в свою чергу, допоможе поліпшити обмін речовин.
І нарешті, у них немає «поганого» холестерину, про який так багато говориться останнім часом. Він може бути шкідливий для організму, тому овочі здатні побороти цей шкідливий компонент.
https://ukrhealth.net/7-prichin-chomu-vam-potribno-isti-bilshe-ovochiv45677/