Відомі українці зачитали оповідання Сенцова у 27-й день голодування режисера

10 Червня 2018 10:33

“Вголос. Читаємо оповiдання Сенцова” – акцію під такою назвою влаштували на столичному майдані Незалежності. Фрагменти зі збірки українського режисера, який вже 27-й день голодує в російській в’язниці, зачитували співаки, актори, режисери та письменники. Долучилися, зокрема, режисер Ахтем Сеітаблаєв, акторка Римма Зюбіна, музиканти Андрій Хливнюк та Фоззі. Оповідання бранця Кремля слухав і журналіст “5 каналу” Максим Волобоєв.

“У 12 років сильно застудився. Застуда дала ускладнення на ноги – поліартрит. Півроку лікування – і знову почав ходити”, – уривки з книги оповідань, яка вийшла друком уже після ув’язнення Олега Сенцова лунають на головній площі країни. Твори автобіографічні.

Режисер Ахтем Сеітаблаєв зауважує: “Олег такий, яким ми його усі знаємо. Він людина слова. Саме через це я побоююсь за нього, тому що він здатен піти до кінця”

Висловлюючи протест проти дій кремлівської влади, яка запроторила Сенцова і десятки інших політв’язнів до СІЗО і колоній – український режисер відмовляється від їжі вже без малого місяць.

Співак, лідер гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк, який теж сьогодні на Майдані, каже: “Якщо треба було б танцювати – я танцював би. Співати – співав би. Тепер читаю уривок. Була б акція не з читанням, а з чимось ще – я також взяв би в ній участь”.

https://www.5.ua/kyiv/opovidannia-sentsova-vholos-na-maidani-pysmennyky-rezhysery-i-zirky-vlashtuvaly-mystetsku-aktsiiu-171401.html