У медзакладах Солом’янського району пройде День боротьби з туберкульозом

22 Березня 2014 14:34
emergency.at.ua

emergency.at.ua

Щорічно, 24 березня у всьому світі відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом.

В Україні ще в 1995 році була зафіксована епідемія туберкульозу, яка і донині невпинно прогресує. Кількість хворих складає близько 1,4% населення.

Мета Всесвітнього дня полягає в тому, щоб поінформувати про глобальну епідемію туберкульозу якомога більше людей і дати всім зрозуміти, що чинити опір цій хворобі можна і треба.

В Солом’янському районі, як і в місті Києві, відмічається тенденція до зростання захворюваності на туберкульоз. При цьому рівень захворюваності на туберкульоз та смертності від туберкульозу по району залишаються значно нижче, ніж по місту Києву, що свідчить про активну позицію медичних працівників щодо проведення профілактичних обстежень та серйозне ставлення мешканців району до свого здоров’я.

В 2013 році захворюваність туберкульозом серед мешканців району збільшилась на 25,8%: на туберкульоз захворіло 117 району, з них 5 дітей; 101 мешканець захворів на туберкульоз легень.

52,1% випадків туберкульозу виявлено при проведенні профілактичного огляду саме за допомогою ФГ-обстеження (по Києву – 41,7%).

Крім того, серед 110 осіб обстежених на туберкульоз методом мікроскопії харкотиння у 23 (21%) виявлено позитивний результат.

Протягом 2013 року 57,4% випадків туберкульозу виявлено своєчасно та не виявлено жодного випадку занедбаного туберкульозу. Смертність в 2013 році від туберкульозу зменшилась на 31%: всього померло від туберкульозу – 9 хворих.

Щорічно, за ініціативою Координаційної ради з питань профілактики туберкульозу, ВІЛ/СНІДу, наркоманії та алкоголізму та Управління охорони здоров’я Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації традиційно проводяться заходи до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.Parajumpers Kodiak Jakke

24.03.2014 з 9.00 до 13.00 год. в закладах охорони здоров’я Солом’янського району буде проводитися День відкритих дверей, під час якого мешканці зможуть отримати консультації лікаря-фтизіатра, головного районного пульмонолога (вул. Солом’янська, 17), пройти безкоштовне ФГ-обстеження та обстеження харкотиння на туберкульоз, а також, виміряти свій артеріальний тиск і отримати просвітницьку літературу.

Адреси закладів охорони здоров’я:

Консультативно-діагностичний центр (вулиця Гарматна, 36);

Центр ПМСД№1 (проспект Космонавта Комарова, 3)

Центр ПМСД№2 (вулиця Солом’янська, 17)

Джерело: eveningkiev.com