Олександр Федоренко: київська влада снігу не чекала…

15 листопадаа 2018 09:00

Про різку зміну погоди в столиці синоптики попереджали мало не за тиждень. За такий період було достатньо часу, щоб належним чином підготуватись до боротьби з негодою.

Натомість що ми маємо?

Не зважаючи на те, що випало вже декілька сантиметрів опадів, техніки майже не видно, а та, що їздить, створює ще більші затори.

Цікаво, якби в місті випала така кількість снігу, як у Фінляндії, мабуть всі чиновники евакуювались десь в офшорну зону, а киян залишили ліпити сніжки. А от там влада навчилася справлятися з такими катаклізмами. В цій країні дороги і тротуари посипають не сіллю, від якої машини іржавіють і розкладаються, а гравієм, який не псує поверхню, а щоб уникнути заторів, їхні снігозбиральні машини рухаються зі швидкістю 60км/год.

У Швеції посипають дороги піском з гарячою водою. Повторну обробку потрібно робити аж за 7 днів, а не щодня двірникам з пакетів щось розкидати.

Цікаво, що риторика влади щодо снігу не змінилася. Ще в 2012 році після провального зимового сезону тоді ще Попов пообіцяв купити імпортну снігоплавильну техніку. А у вересні 2018 з такою ж ініціативою виступив Кличко. За такою методикою, коли одна машина сніг збирає, а інша – плавить, використовують в Канаді. Не зрозуміло як перезимує столиця з таким міським головою, та зрозуміло одне –  наші чиновники із західних методик перебрали лише рівень життя, і то тільки для себе.

https://ridna.in.ua/2018/11/14/neochikuvaniy-snig-znovu-zvalivsya-na-golovu-miskogo-golovi/