У 12 українських містах зірвано опалювальний сезон

15 листопадаа 2018 11:30

Люди мерзнуть через бездіяльність влади

З’явилися дуже погані і холодні новини для споживачів опалення. Так, через борги теплопостачальних підприємств перед НАК “Нафтогаз України“, у 12 містах немає можливості запустити опалювальний сезон.

На сайті “Нафтогазу” повідомляється, що в даний момент компанія не має можливості надати номінації на газ 22 підприємствам.

“Поки більшість міст починають опалювальний сезон без проблем, в декількох люди мерзнуть через бездіяльність влади. Зараз в епіцентрі проблем з опаленням – Кривий Ріг, Херсонська область, міста Сміла, Сєвєродонецьк, Первомайськ та Шепетівка”, – повідомляється на сайті компанії.

У НАК також заявили, що тепловиробники накопичили величезні борги і не виконують графіки їх погашення.

“В більшості випадків накопичення боргів і зрив графіка їх погашення – це сліди бездіяльності місцевих органів влади. Деякі ТЕЦ знаходяться в управлінні Фонду держмайна – ситуація з ними може бути врегульована тільки за участю Кабміну”, – пояснили в “Нафтогазі”.

Найбільшу заборгованість сформували АТ “Криворізька теплоцентраль” та ОКП “Донецьктеплокомуненерго”. Борг кожної з цих компаній перевищив 1 млрд гривень. Компанія “Кіровоградтепло” Кропивницького не заплатили “Нафтогазу” майже 158 млн гривень. Херсонська і Сєвєродонецька ТЕЦ заборгували понад 350 і майже 450 млн гривень відповідно.

https://znaj.ua/society/187658-opalyuvalniy-sezon-zirvano-ukrajinski-mista-zalishilisya-naodinci-z-ubivchim-holodom-vlada-bezdiye