6 головних лікарських рекомендацій для здоров’я серця

22 Лютого 2019 17:45

Які секрети допомагають зберегти в нормі серцево-судинну систему?

Згідно зі статистикою, захворювання серцево-судинної системи впродовж кількох десятиліть залишаються провідною причиною смертності населення у розвинутих країнах. Наукові фахівці поділилися важливими рекомендаціями, дотримання яких підвищує ступінь захищеності людини від ризику інфаркту.

Спати вночі не менше 7 годин. Наукові дані свідчать: люди, які сплять достатню кількість часу (від 7 годин), демонструють найнижчу схильність до тромбозів.

Контроль тиску. У віці 18-39 років медики радять взнавати точні цифри артеріального тиску кожні 3-5 років. У віці 40 років і старше перевіряти показники тиску потрібно кожен рік.

Відмова від насичених жирів. Їх головні джерела – м’ясні та молочні продукти з високим відсотком жирності. Зовсім відмовлятися від них немає необхідності, але зробити вживання цих продуктів рідкісним в 40 років вже необхідно. Так судини будуть чистішими.

Відмова від трансжирів. Трансжири – це продукт, одержуваний при певній переробці рослинних жирів, фактично штучні жири. Від їх вживання потрібно повністю відмовитися, оскільки такі жири особливо активно допомагають холестерину забивати судини, підвищуючи ризик атеросклерозу та інфаркту.

Рух. Будь-який вид спорту змушує серце і судини працювати активніше і перекачувати більше крові, – при цьому покращує живлення тканин організму корисними речовинами і киснем.

Їсти очищувальну їжу. Очисними властивостями володіє їжа, що містить у своєму складі грубі природні компоненти, зокрема, клітковину, волокна. Необхідно вживати фрукти, овочі, горіхи і насіннячка. Оброблених продуктів у раціоні повинно бути як можна менше.

https://ukrhealth.net/6-golovnix-likarskix-rekomendacij-dlya-zdorovya-sercya6586/