Чим лікують похмілля в різних країнах?

24 Квітня 2019 17:55

Кращими засобами від похмілля, є рясне пиття і відпочинок.

Існують різні алкогольні напої але між ними багато спільного. Настрій підвищується, соціалізація поліпшується, на вулиці раптом стає «щось прохолодно», а «як-то спекотно» … А вранці, в розплату за всі гріхи, настає похмілля.

Незважаючи на те, що кращими засобами від похмілля, якщо вірити вченим, є рясне пиття і відпочинок, ми продовжуємо вірити в силу курячого супчика і розсолу, вірно? Тим цікавіше, як з похміллям справляються люди в інших країнах світу. Адже споживання алкоголю – історія інтернаціональна.

Китай – «Спрайт»

Китайські дослідники вивчили в своїй лабораторії 57 напоїв на предмет їх здатності зменшувати класичні симптоми похмілля. Так з’ясувалося, що «Спрайт» справляється із завданням найкраще. Вчені думають, що це відбувається через збільшення активності ферменту, що розщеплює ацетальдегід – токсична речовина, в яке наше тіло метаболізує етанол.

Шотландія – Irn-bru

Якщо чесно, не існує наукових доказів того, що газований напій Irn-bru здатний зменшити похмілля. Тут можна використовувати хіба що дані про те, що вітамін C допомагає печінці більш ефективно виводити з організму токсини. Проте, шотландці абсолютно впевнені, що схема працює, а тому перед гучними вечірками завбачливо заповнюють холодильники цієї варіацією на тему «Фанти».

Англія – сендвіч з беконом

Ну, або бутерброд з ковбасою, якщо модернізувати рецепт з урахуванням національних особливостей. Дослідники з Ньюкаслського університету (Newcastle University) виявили, що поєднання хліба і м’яса дійсно допомагає симптомам похмілля пройти трохи швидше. Вчені вважають, що причина у вуглеводах, які дають енергію, і білках, які розщеплюються на амінокислоти, дозволяючи системам організму функціонувати найкращим чином.

Еквадор – розторопша

Жителі Еквадору вважають, що силімарин, природна композиція семи флавоноїдів і одного флаволігнану, що міститься в насінні розторопші, захищає печінку при споживанні алкоголю і уповільнює процес сп’яніння. Саме тому силімарин рекомендується вживати перед вечіркою, діючи на випередження. Наукові підтвердження? Силімарин як мінімум нейтралізує токсини, що містяться в кормі домашньої птиці. В іншому дослідження поки тривають.

Японія – умебосі

Умебосі – це популярні в Японії мариновані плоди абрикоса, які часто називають «сливи умебосі». Крім позитивного впливу на серце і травлення, умебосі, по всій видимості, відмінно працюють з печінкою. Так, дослідження 2012 року показало, що регулярне споживання плодів не тільки захищає печінку, але також може зменшити пошкодження органу, отримані раніше. Цікаво, що умебосі японці їдять не тільки як закуску, але активно додають в десерти і напої.

https://lenta.ua/ua/chim-likuyut-pohmillya-v-riznih-krayinah-rozpovili-eksperti-11407/