Деякі поєднання продуктів хоч і виглядають класичними, насправді погано засвоюються в парі. Фахівці розповіли про те, від яких звичних комбінацій давно пора відмовитися.
Неправильне поєднання продуктів може значно підвищувати рівень цукру в крові, а також викликати розлад травлення, повідомили вчені в журналі Steak Lovers. Вони відзначили, що якщо їсти ці продукти окремо, шкідливого ефекту не буде, інформує НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на u-news.com.
У список важких для організму комбінацій експерти внесли, зокрема, чай з молоком. За їх словами, додавання молока до чаю нівелює його корисність, тому що білок, який міститься в молоці, зв’язується з антиоксидантами, не дозволяючи організму засвоїти їх. У свою чергу, чайний кофеїн знижує до мінімуму абсорбцію кальцію, що входить до складу молока.
Звичку багатьох ласунів мазати білий хліб варенням експерти також назвали шкідливою. При такому поєднанні різнорідних вуглеводів рівень цукру в крові підвищується найбільш інтенсивно, і для підшлункової залози це справжній удар.
Комбінація алкоголю і кофеїну теж небезпечна. Фахівці пояснили, що в цьому випадку організм отримує суперечливі посили: розслаблення від алкоголю і бадьорість від кофеїну. Організовано виконувати здорові функції просто фізіологічно стає важко.
Крім цього медики порадили не поєднувати пиво і бургери. За їх словами, печінка в першу чергу почне розщеплювати алкоголь, що загальмує засвоєння жирів з бургера. Через те, що жир буде залишатися в крові, самопочуття погіршиться.
https://narodna-pravda.ua/2019/05/10/medyky-rozpovily-yaki-produkty-nebezpechno-vzhyvaty-odnochasno/