Існує зв’язок між тим, що ми їмо і якістю фізичного здоров’я. Наша дієта впливає на здоров’я самого важливого сенсорного органу – очей. Одним із прикладів продуктів для покращення зору є кукурудза.
Кукурудза належить до сімейства жовтих продуктів, які захищають очі. Є хорошим джерелом поживних речовин для зору: лютеїну та зеаксантину. Найбагатша їх концентрація знаходиться в макулярній області очей. Ці поживні речовини виснажуються в процесі старіння та поганого харчування. Тому нам необхідно постійно годувати очі цими важливими живильними речовинами, щоб зберегти їх здоровими та захистити від вікових порушень зору, таких як дегенерація жовтої плями та катаракта.
Дослідження показують, що регулярне вживання кукурудзи в раціон знижує ризик розвитку катаракти, а також допомагає зберегти жовті пігменти в очах. За словами дієтологів, близько половини чашки кукурудзи забезпечує близько 1,8 г їжі для збереження корисних жовтих пігментів, необхідних для підтримки здоров’я очей. Дефіцит щільності цих жовтих пігментів в очах виникає під час розвитку вікового порушення зору при макулярній дегенерації.
Дослідження показало, що жінки, які щодня споживали кукурудзу в поєднанні з фруктами і овочами, змогли знизити ризик виникнення катаракти. Якщо ви зацікавлені в тому, щоб ваші очі були здоровими, один із способів досягнення цієї мети – зробити кукурудзу регулярною частиною вашого щоденного раціону.
Джерело: https://opticlub.org/sklki-kukurudzi-korisno-sti-dlya-zoru/