Депутатів будуть ховати за наші гроші

9 Серпня 2019 13:24

Депутати отримують різні пільги під час своєї роботи

У Верховній Раді в дев’ятому скликанні будуть представники п’яти партій, а також кандидати від десяти партій і 46 самовисуванців в одномандатних округах. Список пільг для народних депутатів доповнюється, але незмінними залишаються штат помічників, безкоштовна медицина і транспортні пільги. Про це повідомляє “24 канал”.

Кожен народний депутат може мати у штаті понад 30 помічників-консультантів. При цьому на додаток до своєї зарплати (близько 30 тисяч гривень) нардеп отримує 50 тисяч гривень на зарплати своїм 5 помічникам.

Окрім зарплати, депутат отримує доплати за науковий ступінь, почесне звання. Для тих, хто не з Києва, або хто живе далі, ніж за 30 км від столиці, передбачені виплати на оренду житла та оплату проживання в готелі “Київ”. За словами депутатів, ці гроші вони не одержують на руки, і всі розрахунки з орендодавцем проводить Рада.

Закон також передбачає компенсацію на проїзд, яка складає до 8 тисяч гривень на місяць. Крім того, нардепи мають право на позачергове придбання квитків на літак, поїзд, автобус і водні види транспорту.

Депутати також мають право на безкоштовне медичне обслуговування, а також похорон. Це стосується всіх депутатів, і навіть колишніх. Відпустка у народних депутатів становить 45 діб.

Джерело: https://www.rbc.ua/ukr/styler/pohoron-dengi-nalogoplatelshchikov-stali-1565271448.html