Диня – баштанна культура з рослини гарбузових. Вона містить у собі бетакаротин і вітамін С, які надають антиоксидантний ефект, сприяють виробленню колагену і розвитку нових клітин в організмі. Також в складі цього жовтого продукту є калій, магній, кальцій, залізо, цинк, марганець. Вони необхідні для здоров’я людини. Диню можна вважати ідеальним перекусом, так як в ній мало цукру і близько 90% води. Вміст каротиноїдів захистить від онкологічних захворювань, інфарктів та інсультів.
Незважаючи на низькокалорійність – 32 ккал, вона залишається вуглеводним продуктом, який слід вживати помірно – 300 грамів на добу. Для тих, хто хоче скинути зайві кілограми, експерт радить вживати цю баштанну культуру в першій половині дня 1 раз на добу і окремо від інших прийомів їжі. Найкраще поєднувати ароматний жовтий фрукт з листовими салатами і зеленими овочами. При цьому диня і хамон є досить важкою комбінацією для травної системи.
Джерело: https://ukrhealth.net/diyetolog-rozpovila-yak-pravylno-yisty-dynyu-i-chym-vona-korysna35743/