За словами лікарів, харчові звички впливають на запах тіла не менше косметичних засобів. Більш того, якщо на завтра намічена важлива зустріч і хочеться приємно пахнути, недостатньо відмовитися, скажімо, від часнику.
Червоне м’ясо не кращим чином впливає на запах тіла, особливо якщо ви спітнієте: повільно переварюючи, воно задіює цілий ряд травних ензимів і реагентів. Продукти розщеплення білка потрапляють в кров і піт, а при змішуванні з бактеріями запах посилюється. Це підтверджено дослідженням за участю жінок-м’ясоїдів і вегетаріанок. Запах тіла останніх виявився набагато більш приємним.
Однак, є так звані продукти-нейтралізатори – гречка і свіжа зелень. Вони здатні не тільки зробити запах поту менш різким, але і зменшити потовиділення в цілому.
Деякі овочі теж можуть стати причиною неприємного запаху, так як в процесі травлення виділяють гази. Так, брокколі, цвітна і навіть звичайна капуста містять багато сірки, яка не тільки входить до складу речовин, чий неприємний аромат зберігається протягом декількох годин, але і може стати причиною метеоризму.
Спаржа здатна стати причиною появи їдкого «аміачного» запаху сечі. Цей ефект зазвичай не триває більше 2 годин, і запах тіла також може ненадовго змінитися.
Риба, безумовно, корисна, але в деяких її видах, наприклад, в форелі або тунці, багато холіну. У деяких людей багата холін їжа викликає синдром рибного запаху – триметиламінурію. Також варто відмовитися від каррі, кумина і кмину, оскільки вони містять сірку. Потрапляючи в кров, з’єднання виходять назовні разом з диханням і потім, надаючи тілу специфічний кислий запах.
Джерело: http://zdorovia.com.ua/harchuvannja/41254produkti-yaki-pogirshuyut-zapah-tila.html