Конституційний суд обрав нового голову

18 Вересня 2019 11:54
Судді Конституційного суду обрали новим головою Олександра Тупицького.
Відповідне рішення було ухвалене під час таємного голосування у вівторок, повідомив Укрінформу обізнаний співрозмовник у суді.

“Під час таємного голосування новим головою Конституційного суду обраний Олександр Тупицький”, – повідомило джерело агентства.

За кандидатуру Тупицького проголосували 13 суддів.

Заступником голови КСУ обрали Сергія Головатого.

Перед цим судді КС звільнили попереднього голову суду Наталію Шапталу.

Також вона разом з іншими двома суддями – Михайлом Гультаєм і Михайлом Запорожцем – була звільнена з посади судді через закінчення у них 9-річного терміну суддівських повноважень 21 вересня поточного року.

Як відомо з офіційної біографії, протягом 1993–2010 років Тупицький був суддею Куйбишевського районного суду м. Донецька, у 2002–2009 роках – головою цього суду. У цей період був членом кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Донецької області та членом Ради суддів Донецької області. В 2006 році проходив навчання в США за програмою „Відкритий світ“.

У період 2010–2013 років був обраний і працював суддею у Донецькому, Львівському, Дніпропетровському апеляційних господарських судах. Обіймав посади голови Львівського та Дніпропетровського апеляційних господарських судів.

Тупицький був призначений суддею КСУ Указом президента у травні 2013 року. Присягу склав 15 травня 2013 року.

Він є кандидатом наук з державного управління за спеціальністю „Механізми державного управління“.

15 березня 2018 року на спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду України обрано заступником Голови Конституційного Суду України.

Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2782249-konstitucijnij-sud-obrav-novogo-golovu.html