Про це під час пресконференції оголосив посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“Дні турецької кухні – це другий етап Днів турецької культури в Києві. Спеціально для цього прибули шеф-кухарі з Туреччині, які вже розпочали роботу в готелі Hilton”, – повідомив Гюльдере.
За словами дипломата, хоча турецька кухня сильно різниться залежно від регіону, проте, в межах заходу буде представлено усе її розмаїття. Самі презентації відбуватимуться за принципом “шведського столу”.
“Найвідоміші шеф-кухарі створять спеціальне турецьке меню”, – зазначив Гюльдере.
Водночас, наголосив посол, нинішні Дні турецької культури, у межах яких проходять Дні турецької кухні, робитимуть акцент на презентації нового туристичного регіону, який наразі розвивається в Туреччині, – Даламану.
Цей регіон, за словами дипломата, має свої гастрономічні особливості, які стануть відкриттям для українців.
Дні турецької кухні триватимуть до 31 жовтня.
https://www.ukrinform.ua/rubric-tourism/2807356-u-kievi-vidkrilisa-dni-tureckoi-kuhni.html