Президент пішов у відставку після вимоги армії

11 листопадаа 2019 11:55

 Президент Болівії Ево Моралес оголосив про відставку. Таке рішення він прийняв після того, як армія зажадала залишення ним посади, а сам глава держави на літаку полетів зі столиці. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання El Deber.

Літак президента Болівії Ево Моралеса в неділю вилетів зі столиці країни Ла-Паса в той час, як в республіці проходять протести з вимогою його відставки, до яких приєднався командувач армією Вільямс Ромеро.

На даний момент поки невідомо, чи знаходиться Моралес на борту літака і куди прямує повітряне судно.

Раніше командувач Збройних сил Болівії Вільямс Ромеро закликав президента країни Ево Моралеса піти у відставку.

“Беручи до уваги ескалацію конфлікту і піклуючись про людські життя, ми закликаємо президента піти у відставку”, – сказав він на прес-конференції, яка транслювалася в неділю в Facebook.

Нагадаємо, президентські вибори пройшли в республіці 20 жовтня. Згідно з інформацією, яку опублікував Вищий виборчий суд, перемогу здобув чинний глава держави Ево Моралес. Його основний суперник — колишній президент Карлос Меса — заявив, що не визнає перемогу президента в першому турі. Після оголошення результатів волевиявлення в Болівії спалахнули протести і почалися страйки. Моралес оголосив режим надзвичайного стану і звинуватив опозицію в спробі організувати державний переворот.