Вживання одного продукту може істотно скоротити ризики розвитку інсульту.
Китайські та британські науковці, після проведених досліджень, встановили як знизити риски інсульту на чверть та дали корисні поради. Про це повідомляє Народна Правда з посиланням на «Голос».
Дослідники встановили, що правильне вживання такого звичного продукту як яйця, може істотно скоротити ризики розвитку інсульту та інших захворювань серцево-судинної системи.
Спеціалісти медичної школи Пекінського університету проаналізували дані понад півмільйона людей від 30 до 79 років, за період з 2004 по 2008 рік. Вони відібрали 420 тисяч чоловік, у яких не було раку, хвороб серцево-судинної системи і діабету. У подальшому вчені протягом 9 років за ними спостерігали.
У результаті дослідження було встановлено, що люди, які регулярно їдять яйця, набагато менше страждають інсульту та інфаркту. Вони пояснили, що такий результат досягається завдяки білку, вітамінам та біоактивним речовинам, які містять яйця.
Результатами дослідження було підтверджено, що у тих хто регулярно вживає яйця на 26 % нижче ризик геморагічного інсульту, на 28 % нижче смертність від нього, на 18 % менший ризик інших серцево-судинних захворювань, а ризик розвитку ішемічної хвороби серця знижений на 12 %.
Для зменшення ризиків розвитку інсульту, за висновками дослідників, достатньо з’їдати всього одне яйце вдень.
Як повідомлялося раніше, група дослідників з Великобританії і США знайшла зв’язок між харчовими звичками і смертністю. Виявляється, майже половина всіх смертей від інфаркту, інсульту і діабету безпосередньо пов’язана з тим, що ми їмо.