12 продуктів, які зменшують вплив алкоголю

12 Грудня 2019 17:53

Алкоголь, випитий натщесерце може привести до побічних ефектів, тому краще перекусити. Але чим? Ці 12 продуктів наповнять шлунок і допоможуть запобігти небажаним наслідкам.

Спаржа – виробляє антиоксиданти, які покращують здоров’я печінки.

Авокадо – воно складається з здорових, мононенасичених жирів, які засвоюються довше, ніж білки і вуглеводи. “Це уповільнює швидкість абсорбції алкоголю в тонкій кишці”, – пише видання Health.News.

Банани – багате джерело калію, які допоможе запобігти електролітний дисбаланс, викликаний вживанням алкоголю. З’їжте хоча б один банан, перш ніж випивати.

Буряк – багатий антиоксидантами, котрі захищають печінку від пошкоджень.

Ягоди – всі види ягід багаті поживними речовинами і антиоксидантами.

Яйця – цей білковий продукт допоможе відчувати себе ситим протягом тривалого часу. Яйця можуть допомогти зменшити тягу до надмірностей, яка зазвичай збільшується, коли люди п’ють.

Грейпфрут – сік цього цитрусового фрукта допомагає підвищити рівень ферментів, які покращують функцію печінки і детоксикацію.

Хумус – відмінне альтернативне джерело білка для вегетаріанців. Він також містить жири, білки і вуглеводи, які можуть допомогти вам почувати себе ситим.

Диня – багата водою і калієм.

Овес – містить клітковину і білок. Його можна приготувати різними способами, включаючи випічку, смузі і батончики з мюслі для швидкого перекусу.

Кіноа – суперфуд з цільного зерна багатий калієм і магнієм, які можуть зменшити дисбаланс рівня електролітів.

Лосось – ця риба є відмінним джерелом омега-3 жирних кислот, які зменшують запалення, пов’язане з надмірним вживанням алкоголю.

Джерело:https://ukrhealth.net/12-produktiv-proty-shkidlyvogo-vplyvu-alkogolyu54721/