Рябошапка визнав відсутність потрібної кількості доказів у справі про вбивство Шеремета

31 Січня 2020 11:55

Зібраного обсягу доказів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета в липні 2016 року недостатньо, щоб передати справу в судове провадження. Про це повідомив генеральний прокурор України Руслан Рябошапка у своєму інтерв’ю агентству “Инртерфакс-Україна”.

Рябошапка зазначив, що на момент, коли підозрювані були затримані, база фактів, що вказують на причетність цих осіб, відповідала необхідним нормам, але слідство не зупиняється на цьому етапі.

“Відповідно, додаткові докази повинні збиратися і після цього. Мені здається, що на даний момент повинні бути зібрані додаткові докази, щоб справа могла бути передана до суду, адже зібраного обсягу доказів недостатньо”, – зазначив глава Офісу генпрокурора.

Крім того, він підкреслив, що слідство рухається відразу в двох напрямках збору доказів: що підтверджують провину підозрюваних і що спростовують їх причетність до злочину.

“Наше завдання – рухатися далі і встановити людей, які не тільки організували виконання вбивства, але і тих, кому, власне, це було вигідно, хто все це замовив, без цього розслідування буде неповноцінним”, – підкреслив Руслан Рябошапка.

При цьому він підтвердив, що різка реакція суспільства, зокрема, волонтерів, ветеранів та інших друзів підозрюваних, які відомі своєю активною участю у збройному конфлікті на Донбасі, справляє певний тиск на слідство, але прокуратура і МВС були до цього готові.

Джерело: https://comments.ua/ua/news/society/art-and-culture/645426-ryaboshapka-viznav-vidsutnist-potribnoi-kil-kosti-dokaziv-u-spravi-pro-vbivstvo-sheremeta.html