Незважаючи на те, що часник вважається природним антибіотиком і володіє масою корисних властивостей, вживати його можна далеко не всім. Про це повідомляє видання Healthystyle.
Відомо, що цей продукт зміцнює захисні функції імунної системи і допомагає при серцево-судинних захворюваннях. Але лікарі рекомендують виключити його з раціону при таких недугах:
– проблеми з шлунково-кишковим трактом. Травна система людини досить чутлива, тому при гастриті, виразці шлунка та інших запаленнях, часник протипоказаний. У ньому містяться речовини, які здатні погіршити ситуацію.
– проблеми з печінкою і нирками. Краще виключити з раціону часник, якщо ви почали жалітися на ці органи. Справа в тому, що часник містить токсичні елементи, які можуть спровокувати загострення хронічних хвороб.
– гіпотонія. Якщо показники вашого артеріального тиску часто знижуються, тоді часник протипоказаний. Ця овочева рослина має властивість знижувати тиск, тому самопочуття може погіршитися.