Микола Томенко: старі казки про новий референдум

11 Березня 2020 10:31

Тут поки світ бореться з коронавірусом, команда Тимошенко вирішила організувати і провести РЕФЕРЕНДУМ щодо ЗЕМЛІ.

Ідея провести референдум для мобілізації своїх виборців не нова.
Її використовували Комуністична партія й Медведчук, щоб не допустити вступу до НАТО.
Хотів провести референдум Янукович і Яценюк, щоб змінити Конституцію, а згодом Тимошенко і Порошенко, щоб швидше вступити до НАТО.

Зазвичай, референдумні ініціативи починалися і закінчувалися заявами, а максимально – збором підписів у партійних палатках.

Провести референдум за народною ініціативою по Закону від Януковича в редакції 6 листопада 2012 року було фактично НЕМОЖЛИВО. А після ухвалення рішення Конституційного Суду від 26 квітня 2018 року про НЕКОНСТИТУЦІЙНІСТЬ Закону про референдум від 6 листопада 2012 року в Україні в принципі НЕМОЖЛИВО, бо відсутні ПРАВОВІ ПІДСТАВИ для проведення всеукраїнського референдуму.

Будь-хто зайшовши в базу ЗАКОНОДАВСТВО прочитає, що Закон про всеукраїнський та місцевий референдуми від 3 липня 1991 року ВТРАТИВ ЧИННІСТЬ від 28.11.2012, а Закон про всеукраїнський референдум від 6 листопада 2012 ВТРАТИВ ЧИННІСТЬ за рішенням КС від 26 квітня 2018 року.

Тому, нинішня чергова спроба провести Всеукраїнський референдум – це партійний захід по мобілізації виборців шляхом збору підписів у партійних наметах!