Олександр Федоренко: як команда Кличка піариться під час епідемії

6 Квітня 2020 13:29

Поки лідери демократичних країн витрачають всі можливі кошти (в тому числі й власні) на боротьбу з коронавірусом, українські чиновники діють в своїх кращих традиціях. Те, що зараз відбувається на онлайн-майданчиках держзакупівель «під шумок» не просто вражає, а викликає бажання ввести покарання для чиновників в стилі середньовіччя.

Навіть не заглиблюючись, те, що легко впадає в око, – це витрати столиці, де сьогодні зафіксовано найбільше випадків захворювання коронавірусом, влада готова витратити 250 тисяч гривень на «інформаційні послуги», тобто на власний піар, і це в той час, коли в бюджеті окремо закладені кошти на ЗМІ.

Далі – цікавіше. На «Польовий етап опитування громадської думки киян щодо європейської та євроатлантичної перспективи України, ефективності реалізації Стратегії розвитку міста до 2025 року» столична влада готова витратити орієнтовно цілих 2 мільйони 260 тисяч гривень. У мене питання до Кличка: а що, істерики вже немає? Всі лікарні забезпечені медикаментами, захисними костюмами і апаратами штучної вентиляції легенів, без яких кількість летальних випадків однозначно зросте? Чи вам популярно треба пояснити як скорочувати бюджет в умовах епідемії?

Складається враження, що команда Кличка активно розпочинає підготовку до виборів, коли замовляє соцопитування та виділяє кошти (бюджетні!) на піар у ЗМІ. Але хіба про це зараз має думати влада? Очевидно, що всі типові витрати мають бути негайно скорочені, а всі кошти від таких заходів мають бути направлені на боротьбу з епідемією та захист медиків.

Напрошується невтішний висновок: чхати вони хотіли на людей. Влада для них – понад усе, людське життя – ніщо.

Я закликаю киян – платників податків, слідкувати за мародерами при владі і робити висновки. Скоро вибори, на них ви зможете показати свою позицію, але до того часу наше завдання не дати розтратити гроші, які сьогодні можуть врятувати не одне життя.

Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» закликає владу всіх рівнів зупинити дерибан бюджетних грошей і хоч раз поставити людей вище свого бажання втриматись при владі. Бо сьогодні ви витрачаєте на свій піар не просто гроші, сьогодні таким чином ви краде людські життя.