Скандал в області: ЦВК звинуватив “Батьківщину” у підробці документів

29 Травня 2020 12:00

Нещодавно Центральна виборча комісія скасувала постанову Київської окружної виборчої комісії “Про розгляд звернень”, згідно якого було скасовано реєстрацію 23 кандидатів у депутати Київської облради та виключено їх із виборчого списку кандидатів

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на “КВ“.

У постанові ЦВК від 18 травня 2020 року йдеться про те, що в березні до Комісії надійшли звернення кандидатів у депутати Київської обласної ради, включених до виборчого списку Київської обласної організації політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”– Тіщенко Ірини Сергіївни від 30 листопада 2019 року, Митька Ігоря Валентиновича від 26 листопада 2019 року та Бабич Тетяни Євгеніївни від 27 листопада 2019 року – щодо виключення їх з цього виборчого списку.

У зверненнях було зазначено, що під час заміщення депутатів від “Батьківщини”, повноваження яких були достроково припинені, обрали кандидатів, розташованих після них у вказаному виборчому списку. Так Комісія діяла нібито після письмового звернення Ірини Андрєєвої (Тіщенко) та Тетяни Бабич, у яких вони самі попросили виборчу комісію скасувати їх кандидатський статус та виключити із списку.

Але виявилося, що ні Ірина Андреєва (Тіщенко), ні Тетяна Бабич таких заяв до Київської обласної виборчої комісії не подавали.

У ЦВК запідозрили можливе порушення статей 157 та 158 Кримінального кодексу України, — написання заяв про виключення з виборчого списку кандидатів у депутати від імені кандидатів Ірини Андреєвої (Тіщенко) та Тетяни Бабич третіми особами може свідчити про перешкоджання здійсненню громадянами України виборчого права (ст. 157 ККУ), також може мати місце підробка документів (ст. 158 ККУ). Центрвиборчкомісія звернулася до правоохоронних органів.

Джерело: https://mykyivregion.com.ua/news/cvk-zvinuvatila-batkivshhinu-u-pidrobci-dokumentiv-zaradi-zacistki-spiskiv