Чому не можна цілком і повністю відмовлятися від солі

10 Серпня 2020 17:54

Останнім часом набула популярності дієта для схуднення, яка має на увазі повну відмову від солі. Перестати їсти цей продукт можна, але далеко не всім. У цьому переконані лікарі.

Експерти наголосили на тому, що сіль – найважливіший елемент, який необхідний організму для повсякденної життєдіяльності. Відтак, повністю відмовлятися від неї – не лише шкідливо, а й небезпечно, пише maximum.fm

«Більше солі потрібно людям, які багато її втрачають: перебувають у спекотній кліматичній зоні, багато займаються спортом. Буває, що хочеться досолити їжу, коли ми відчуваємо зневоднення, стан втоми, занепад сил, при низькому тиску. Сіль затримує воду, відповідно підвищує тиск, і для багатьох це є рятівним варіантом. Хтось підіймає тиск за допомогою кофеїну, а хтось – з’ївши шматочок солоної риби або солоний огірок», – пояснила дієтолог.

Також вона наголосила на тому, що смакові рецептори звикають до певного смаку. Відтак, якщо постійно збільшувати кількість солі, то з часом нам геть усе здаватиметься недосоленим. Якщо ж їсти меншу кількість солі, то ми зможемо відчувати справжній смак продуктів. Головне – знати міру і прислухатися до внутрішнього голосу.

Джерело: https://changeua.com/news/chomu-ne-mozhna-tsilkom-i-povnistyu-vidmovlyatisya-vid-soli/