Піклуватися про своє здоров’я з віком стає все складніше і складніше. Ось чому правильне харчування часто виступає в якості головного елементу здорового життя у старшому віці. Після 50 років в організмі відбуваються певні зміни, що важливо враховувати при формуванні щоденного меню. Повідомляє Annals of Neurology.
Ягоди
Згідно з дослідженням американських медиків, вживання чорниці та полуниці допомагає уповільнити зниження когнітивних функцій у літніх людей. Вчені припустили, що це може бути пов’язано з флавоноїдами, якими сповнені ці ягоди. Також у них є антиоксидантні та протизапальні властивості.
Яйця
З віком в людей падає рівень вітаміну D, оскільки шкіра втрачає здатність синтезувати його під впливом сонця. З цієї причини дорослим старше 50-60 років важливо включати в раціон багаті вітаміном D продукти. Одним з джерел цього вітаміну є яйця, зокрема, їх жовтки.
Банани
Тиск дає про себе знати? Дослідження показують, що люди старшого віку схильні до розвитку гіпертонії. Калій — це мінерал, який допомагає знизити вплив солі та рівень артеріального тиску, згідно з даними журналу Blood Pressure UK. Банани є одним з найбільш доступних способів отримання калію.
Джерело: GreenPost