Проїзд у приміських маршрутках подорожчає

28 Січня 2021 13:29

Про це заявив виконавчий директор Асоціації перевізників Київської області Олексій Павленко, повідомляє Depo.ua з посиланням на “Вісті”.

“Ми підвищуємо тарифи для приміських (це до 50 км від Києва) і міжміських маршруток (понад 50 км від Києва) вже з 1 лютого. Про що вже повідомили Київську облдержадміністрацію. Крім того, з 1 січня мінімальна зарплата зросла до 6 тис. грн, що не може не відбитися на тарифі”, – зазначив він.

За словами Павленка, Мінтранс ще в 2009 році розробив методику розрахунку тарифів, згідно з якою, вони залежать від рівня мінімальної зарплати, витрат на паливо, ремонту.

“Вартість дизельного палива по відношенню до листопада-грудня 2020 року збільшилася на 20% і має тенденцію до зростання, а вартість газу за цей період зросла в 1,2 рази. Між іншим, в собівартості проїзду паливо становить до 48% витрат”, – пояснив він.

Павленко наголосив, що підвищення буде різним – на кожному маршруті своє.

“Але тариф і не може бути однаковим для всіх. У кожного підприємства свої витратні частини. В одному районі проїзд може подорожчати на 2 грн, для прикладу, в Ірпені, в іншому, наприклад, в Іванківському, на 5 грн, а в третьому – на все 10 грн”, – сказав він.