Американські вчені з Університету Буффало з’ясували, що червоне вино є ефективним засобом боротьби з психічними розладами.
На їхню думку, така дія вина обумовлена компонентом резвератролом, який є природним антиоксидантом, що видобувається з шкірки винограду.
Вчені поставили досвід з мишами, які перебували в тривалому стресі, через що організм активізував підвищене вироблення гормону кортикостерону. Це сприяло накопиченню в мозку ферменту PDE4, який призводить до розвитку депресії і тривожності.
Фахівці додали в корм тваринам резвератрол, який, як виявилося, придушував акумуляцію в мозку PDE4 і поліпшував психічний стан мишей. До кінця експерименту рівень депресії і тривожності у піддослідних гризунів суттєво знизився.
Дослідники зробили висновок, що ресвератрол може бути ефективною альтернативою препаратів для лікування пацієнтів, які страждають депресією і тривожними розладами.
Джерело: “Країна здоров’я”