Києвознавці анонсували книгу про архітектуру Тарасівської вулиці

14 Червня 2021 13:29

Дослідник історії архітектури Києва Семен Широчин анонсував нову книгу, присвячену вулиці Тарасівській в Голосіївському районі Києва. Вона написана в співавторстві з краєзнавцем Антоном Коробом.

Саме Короб запропонував написати про Тарасівську. Шлях від задуму до виходу книги в друк зайняв майже рік. У книзі автори розкажуть про кожну садибу, власників та архітекторів будівель. Там будуть представлені проєкти, які ще ніколи не публікувались, та ілюстрації – автори приділили увагу фасадам і деталям, екстер’єру та інтер’єру, кахлю і поручням, дверям і вікнам. Робота досліджує історію кожної ділянки, тобто не тільки наявних будинків, але й тих, що були до них.

«Вибрати було складно, вулиць багато, але ось Антон запропонував Тарасівську, а я нею рік ходив на роботу, так і вирішили. Там багато різної архітектури, я писав про радянську, Антон про імперську. Кожен про те, що більше вивчив», – розповів «Хмарочосу» Широчин.

Книгу опублікує видавництво Laurus у твердій палітурці та кольоровим друком. Широчин розповідає, що на більш ніж 200 сторінках буде розміщено понад 450 ілюстрацій. Наклад у 500 примірників очікується через два тижні, вартість – 700 гривень. Її можна придбати, написавши Семену Широчину на сторінку в Facebook, або на фестивалі «Книжковий Арсенал» з 23 по 27 червня.

Джерело: “Хмарочос”