Ніякого конфлікту з вибиванням дверей у Київраді не планувалось – опозиція

24 Грудня 2013 12:37
gro-za.pp.ua

gro-za.pp.ua

Народний депутат від ВО “Свобода” Олег Сиротюк після закриття сесії Київради, що сьогодні мала відбутися у приміщенні Солом’янскої РДА, наголосив на тому, що представники опозиції не хотіли зривати засідання ради, а лише намагалися потрапити на нього і висловити свою думку.

“Я не знаю, чому вони вирішили закрити засідання. Ми лише хотіли висловити свою думку і поставити депутатам питання щодо легітимності їх роботи”, – наголосив депутат.

Представник фракції “УДАР” у Київраді Андрій Странніков також пояснив, що ніякого конфлікту та вибивання дверей не планувалось. Народні депутати лише хотіли виступити перед депутатський корпусом Київради і висловитись щодо його легітимності, а також по окремих питаннях порядку денного. Але зачинені двері та охорона спричинили цей конфлікт, сказав він.

Таким чином, у вівторок депутати Київради не розглянули жодного питання порядку денного. Секретар Київради Галина Герега закрила сесію Київради через 10 хвилин після відкриття.

За її словами, в таких умовах Київрада працювати не може і тому вона запропонувала закрити засідання, незважаючи на пропозиції депутатів оголосити перерву.

Після цього в залі пролунав гімн і Герега без коментарів залишила залу, де проходило засідання. Представників ЗМІ запросили на брифінг.

До зали, де проводилось засідання, зайшли близько 20 народних депутатів від “Свободи” і “Батьківщини”. Вони вимагали пояснити, чому їх не пускали на засідання.

Як повідомлялося, у порядку денному на вівторок було лише п’ять проектів рішень. Вони стосувалися вирішення бюджетних питань, приведення деяких нормативних актів у відповідність до змін у законодавстві та прийняття звернення депутатів Київради до киян.

Джерела: УНІАН, УНН