Новорічні прем’єри для дітей від столичних театрів

30 Грудня 2013 10:38
www.sai.gov.ua

www.sai.gov.ua

Розпочалися канікули і кожен столичний театр намагається привернути увангу до себе яскравими і незвичайними новьорічними виставами.

Національний палац культури «Україна» на Новий рік представить масштабний дитячий мюзикл «Головна ялинка». Режисер проекту Ірина Зільберман запросила в роботу перевірених профі: драматург Неда Неждана написала п’єсу; композитор Вікторія Васалатій (прославилася мюзиклом «Едіт Піаф» на сцені франківців) склала мелодійну музику. А молоді і досвідчені актори київських театрів розіграли захоплюючу історію про пустотливого хлопчиську Андрія (його грає студент Олександр Піскунов), який днює і ночує в комп’ютері, перетворившись на заручника віртуального світу.

Особливість цього мюзиклу — 3D декорації-трансформери. Дітей та їх батьків вразить надзвичайно гарна сцена — подібної давненько не бачили на дитячих виставах у цьому ж залі.

Молодий театр також підготував прем’єрний мюзикл «Принцеса Лебідь», що порадує дітвору. Автор і постановник абсолютно експериментального проекту — студент Ілля Пелюк (учень Едуарда Митницького); композитор — Олексій Харченко, хореограф — Лідія Соклакова. Можливо ця історія чимось нагадає «Лебедине озеро». У всякому разі, головну героїню — дівчину Одетт — теж чекає казкове перетворення. У мюзиклі багато цікавих героїв, яких грають Катерина Варченко, Станіслав Бжезінський, Олександр Ромашко, Олексій Нагрудний та інші.

На сцені Національного театру імені Івана Франка молодий київський постановник Тарас Жирков поставив знаменитий «Лускунчик» за мотивами казки Гофмана. Інсценізацію зробили молоді драматурги Ден і Яна Гуменные. У франківців у виставі зайняті в основному молоді актори театру: Олександр Печериця, Олена Фесуненко, Павло Піскун, Ксенія Вертинська.

Одразу дві новорічні прем’єри представить головний дитячий театр столиці — на Липках. Художній керівник Віктор Гирич поставив новорічну казку Михайла Френкеля (він же художник спектаклю) — «Ле тяб бет». Глядачів очікують королівські інтриги, королівський палац і зустріч з прекрасною Принцесою. Ще одна прем’єра в цьому ж театрі-музична казка за мотивами Ганса Крістіана Андерсена «Казкові подорожі». І знову на сцені — Принцеса, а їй на допомогу — Солдатів. Вічна, не старіюча історія чарівного «Кресала».

Національний театр імені Лесі Українки підготував казку «Клаптики по закутках» на основі творів Григорія Остера (режисер — Олег Нікітін). Якщо спектаклі франківців і Молодого театру — скоріше для середнього шкільного віку, то Театр Лесі Українки подбав про малюків. Саме для них ця історія про боязкому Зайчика, хитрої Лисиці, Вовка, Ведмедя та інших звіряток.

Джерело: DT.UA