РозПОРОШЕНня опозиції

23 Грудня 2013 13:13

Поки лідери опозиції за сцени Майдану закликають до висунення єдиного кандидата, окремі опозиціонери ведуть власні виборчі кампанії.

Навіть у резолюції, ухваленій на народному віче на Євромайдані, оголошувалась вимога висунення опозиційним Майданом єдиного кандидата на посаду президента. Водночас, в Інтернеті деякі політики «під шумок» Майдану вирішили підзаробити собі популярності та проголосити себе кандидатом у Президенти.

Мова йде про доволі скандального олігарха, нині опозиціонера, Петра Порошенка, який відомий своєю гнучкістю перед різноманітними політичними силами, вмінням працювати в різних Урядах при різних Президентах і, звичайно, заробляти навіть на скандалах.

Знаючи, які рейтинги має пан Порошенко, особливо, в порівняні з лідерами опозиції – Юлією Тимошенко чи Віталієм Кличком, сумнівно, що «народ» його вирішив висунути єдиним кандидатом у Президенти від опозиції. Отже, його команда вирішила зробити це шляхом самопроголошення і тепер на сторінках Інтернету збирає 100 тисяч підписів для його висунення, мотивуючи це тим, що «П. Порошенко чесний, відважний патріот України, який здатний навести порядок в країні».

avaaz-org

Не мені судити про його чесність, порядність та патріотизм, це може зробити і народ України на виборах. Але очевидно одне: він нечесно і непорядно чинить по відношенню як мінімум до опозиції.

Адже ці неузгодженості, кілька кандидатів у Президенти від опозиції, паралельні виборчі кампанії лише розПОРОШують єдність і силу опозиції. І в такому випадку знову, як вже було раніше, переможе влада. Таким чином, дозвольте зауважити, що зараз П. Порошенко грає не на користь опозиції, а як мінімум, – на власну, або на користь влади.

 В’ячеслав Сокур, м. Київ