У Києві показують 300 малюнків кульковою ручкою

27 Грудня 2013 15:48
Фото: Ліна Романуха

Фото: Ліна Романуха

У галереї “Карась” показують картини намальовані кульковою ручкою. Це щорічний проект, що традиційно презентують на новорічні свята.

На виставку “Художники малюють” надсилали свої роботи як аматори, так і визнані митці. Цього року на виставці представлено 100 авторів з різних міст України (Київ, Харків, Одеса, Львів, Ужгород, Тернопіль, Івано-Франківськ, Сімферополь, Дніпропетровськ, Ялта, Чернігів, Черкаси). Є також автори з Москви, Гамбургу, Лєбаху (Німеччина).

Умови для надісланих робіт незмінні: білий офісний папір формату А4 і кулькова ручка синього, фіолетового або чорного кольору.

“Нам прийшло майже 500 заявок, – розказує Євген Карась, керівник галереї. – Відбирали їх за стилістикою, композицією. Свої роботи надсилали як художники зі статусом, (приміром, український класик Олександр Дубовик), так і аматори-початківці. Є кілька малюнків від дітей, яким по 6-7 років. Багато наївного в їхніх роботах”.

“Вибирали роботи найрізноманітніших жанрів – і абстракцію, і концептуалізм, і мейл-арт. Представлено практично все. Кожен малюнок має унікальну ідею. Є роботи, на яких зображені окремі частини жіночого тіла, є ескізи пейзажів Протасового Яру, або ж експерименти з нашаруванням – приміром, художниця розрізала аркуш паперу і потім окремо наклеювала ці шматки,” – додає Євген Карась.

Серед робіт є повністю штриховані малюнки, орнаменти, ледь промальовані портрети людей, пейзажі або ж довільно розміщенні геометричні фігури.

“На перший план у форматі виставки виходить суха чуттєвість або ж роздуми над предметом. Тобто відкинуті усі звичні, класичні засоби виразності – великий формат картин, фактура, пластика ліній, яку можуть дати фарби або кольорові фломастери, – каже керівник галереї “Карась”.

В експозиції “Художники малюють” показано близько 300 робіт. Це щорічний проект, який організовують з 2006-го року. Традиційно видають каталог представлених в галереї робіт малюнків кульковою ручкою.

Виставка триватиме до 21 січня.