Оренда столичних квартир подешевшала на 15%

25 Березня 2014 20:15
gazeta.ua

gazeta.ua

У березні довгострокова оренда столичного житла подешевшала на 10-15%, а кількість вільних квартир зросла на 20%. Такі дані аналітичного відділу ЖК “Park Stone”.

Експерти відзначають, що найдешевшу однокімнатну квартиру в столиці можна орендувати за 2 тис. грн. плюс комунальні платежі. У середньому, за даними інформаційних порталів Києва, малометражні “гостинки” і “хрущовки” в спальних районах здають по 2700-3000 грн.

При цьому в грудні 2013 р. найдешевші квартири у Києві можна було зняти за 3-3,5 тис. грн. в місяць. Кількість виставлених для довгострокової оренди квартир за станом на 20 березня 2014 р. становить понад 162 тис., що на 20% більше, ніж показники грудня 2013 р.

“В сегменті оренди вторинного житла зараз йде велика ротація. Багато квартири звільняються, постояльці з’їжджають із-за складнощів з роботою, а власники, намагаючись встигнути за курсом долара, втрачають постійних орендарів. Постійним попитом користуються тільки однокімнатні квартири біля метро або житло в будинках з гарною транспортною розв’язкою”, – прокоментував ситуацію на ринку оренди керівник відділу продажів ЖК “Park Stone” Дмитро Шостя.

Джерело: Газета.ua