Сьогоднішні урядовці повинні показати, що не претендують на ручне керування ЗМІ – Томенко

24 Березня 2014 14:05

tomenko6

“Незважаючи на ситуацію в Україні, необхідно не забувати про ті законопроекти, що демонструють відданість нової влади цінностям прав і свобод людини, свободи слова, боротьбі з корупцією тощо”, вважає Микола Томенко.

Він зауважив, що вже не перший тиждень, як голова Комітету  з питань свободи слова та інформації, пропонує розглянути на пленарних засіданнях три принципово важливі законопроекти – про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України “Про інформацію” (у новій редакції) та Закону України “Про доступ до публічної інформації”, а також законопроекти про роздержавлення ЗМІ та суспільне мовлення.

“Адміністрація Президента Януковича, Уряд Азарова та, власне, місцеві чиновники не були зацікавлені в розгляді цих законопроектів”, – вважає Томенко.

«Я переконаний, що сьогодні і Уряд, і в.о. Президента разом з новою системою виконавчої влади повинні показати, що вони відрізняються від попередньої тим, що не виступають за закритість публічної інформації, а також не претендують на ручне керування державними і комунальними ЗМІ», – зазначив народний депутат.

Джерело: Рідний Київ