Аграрії обіцяють влаштувати “хлібний майдан”

30 Травня 2014 20:11
zp.comments.ua

zp.comments.ua

Виробники сільськогосподарської продукції вимагають терміново врегулювати питання закупівельних цін на зерно нового врожаю, інакше у липні-серпні вони вийдуть на «хлібний майдан».

Про це заявив голова Спілки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України Іван Томич на засіданні «круглого столу» з питань продовольчої безпеки України 2014, передає кореспондент Укрінформу.

«Передайте і Верховній Раді, і уряду: якщо відбудеться обвал цін на зерно за рахунок корупційних схем, які діялись у минулі роки, у липні-серпні, кажу від імені об’єднання, буде «хлібний майдан», – сказав Томич.

Він зазначив, що сільгоспвиробники будуть вимагати від влади встановити ціни на рівні 2500 гривень за тонну продовольчої пшениці третього класу згідно з законом про державну підтримку. «Ми чекаємо у найближчому часі оголошення такого результату», – наголосив Томич.

Голова Спілки сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів додав, що «якщо це буде зірвано, продовольча безпека України наступного року опиниться під загрозою».

Джерело: eveningkiev.com