На чотири місця у Нацраді претендує 16 осіб

21 Травня 2014 17:57

Nacrada

Комітет з питань свободи слова рекомендував ВР обрати чотирьох членів Нацради з 16 кандидатур.

Про це повідомив Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко після засідання, де розглядалися кандидатури, подані відповідно до оголошеного конкурсу на заміщення чотирьох вакантних посад членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, у визначений Законом термін (10 днів) суб’єкти права подання запропонували профільному Комітету 18 кандидатур на ці посади, серед яких 5 кандидатів – від депутатських фракцій і груп у Верховній Раді України, 13 – від громадських організацій.

Як поінформував Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, на вакантні посади чотирьох членів Нацради Комітет пропонуватиме Верховній Раді розглянути 16 кандидатур, оскільки кандидатуру Анжеліки Рудницької було відкликано суб’єктом подання – депутатською групою «Суверенна, європейська Україна» за підписом І. Єремеєва, а Наталія Клітна зняла свою кандидатуру.

За словами М. Томенка, 16 кандидатур будуть розглядатися Верховною Радою вже після того, як завершиться спецперевірка стосовно кандидатів на цю відповідальну державну посаду.

«Як відомо, згідно з антикорупційним законодавством, ухваленим в Україні, кандидати на посаду такого рівня проходять перевірку, яку треба здійснити протягом 14 днів. Документи на спецперевірку до відповідного Управління Секретаріату ВР були направлені Секретаріатом Комітету 19 травня», – повідомив Микола Томенко.