Перші успіхи та здобутки збірної України на II літніх Юнацьких Олімпійських іграх

18 Серпня 2014 11:23

650
II літні Юнацькі Олімпійські ігри – вже відкрито. Відкриття супроводжувалося неймовірним шоу. 3800 атлетів з понад 200 країн світу та 42 мільйони вболівальників і прихильників спорту насолоджувались фантастичним дійством.

Особливістю цієї церемонії стало те, що команди одразу розташовувалися на трибунах, а лише прапороносці своїх країн проходили коло пошани всім стадіоном. Нагадаємо, що честь пронести стяг України отримала тхеквондистка Юлія Міюц.
Варто зазначити, що старт українських юних олімпійців в китайському Нанкіні видався дуже надзвичайним! Наші чемпіони здобули три медалі вищого ґатунку, дві з яких золоті.

В перший же день змагань юний олімпієць у плаванні на 400 метрів вільним стилем приносить в скарбничку збірної першу нагороду – і відразу золоту медаль. У фіналі Михайло фінішував з результатом 3:49.76, залишивши позаду суперників з Сальвадору (3:51.32) та Норвегії (3:51.55).
671-3

Слідом за золотою медаллю плавця Михайла Романчука український дзюдоїст Богдан Ядов (вагова категорія до 66 кг) здобуває срібну нагороду ІІ Юнацьких Олімпійських ігор.
На шляху до фіналу наш срібний призер чемпіонатів світу та Європи (U18) у наднапружених поєдинках здобув перемоги у суперника з Пуерто-Ріко Адріана Гандіа, дзюдоїста Сухроба Турсунова з Узбекистану та представника Корейської Республіки Рея Сеонг Хвана. У фінальній зустрічі Богдан поступився супернику з Японії, призеру світової першості Абе Хіфумі.
671-1

У другий день продовжив успіх своїх партнерів по збірній Павло Коростильов, показавши найкращий результат у стрільбі з пневматичного пістолету й оновивши світовий рекорд (203.4).
671

Вітаємо наших призерів та бажаємо успіхів збірній!