Стартує виставка «Барви України»

21 Серпня 2014 09:50

mydim.ua

mydim.ua


Арт-галерея «Мануфактура», що розташована на території однойменного аутлет-містечка, представляє нову виставку «Барви України» — віртуальна подорож мальовничими куточками нашої батьківщини від Заслуженого українського художника Леоніда Заборовського.

Леонід Заборовський родом з с. Олександрівка, Чернігівської області, і колорит саме цього регіону видно майже в кожній роботі автора.

Представлені полотна — пейзажі, ілюструють інтерпретоване бачення різних куточків нашої рідної країни, в тому числі, художник зберіг в пам’яті і на полотні кримські краєвиди, що так важко згадувати сучасному українцеві.

Роботи Леоніда можуть не передавати абсолютну точність зображення, але кожен спостерігач відчує атмосферу і навіть погоду — автор уміло передає літню спеку і жар повітря. Леонід Заборовський пише портрети і натюрморти, але пейзаж — залишається провідним жанром його творчості.

За своє життя Леонід встиг викладати живопис, малюнок і скульптуру в Чернігівській дитячій художній школі, стати членом Національної Спілки художників України, отримати звання Заслуженого художника України, взяти участь у кількох міжнародних пленерах. А зараз його роботи знаходяться в Чернігівському та Севастопольському художніх музеях.

Виставка діятиме з 22 серпня по 10 жовтня 2014 року.

Джерело: mydim.ua