У Деснянському районі проведуть просвітницькі та культурно-мистецькі заходи

4 Серпня 2014 11:02

www.bolshoyvopros.ru

www.bolshoyvopros.ru


У Деснянському районі проведуть патріотичні лекції та виставки.

З метою виховання у громадян почуття патріотизму та гордості за свій народ до Дня Державного Прапора та Дня незалежності України у серпні-вересні у Деснянському районі планується провести просвітницькі та культурно-мистецькі заходи.

Так протягом вересня у закладах освіти Деснянського району відбудуться бесіди, виховні години, тематичні конференції, круглі столи та інші заходи з учнями, присвячені проголошенню незалежності України, історії українського державотворення та питанням розвитку і зміцнення держави, виставки тематичної літератури у шкільних бібліотеках на тему: «День Незалежності України», «Державні символи України», «День Державного Прапора України», «Історія конституційних традицій в Україні», тематичні виставки малюнків та стіннівок: «Незалежність України — історичне завоювання народу», «Краса і велич символів держави».

Відбудеться комплекс заходів і у публічних бібліотеках Централізованої бібліотечної системи Деснянського району. Буде організовано:

— тематичні полиці «Прапор наш, як літо, в сонці майорить — По долині жито, по горі — блакить» (15–31 серпня, бібліотека № 115 для дітей), «Символ держави — національний прапор» (15–31 серпня, бібліотека ім. Ю. Гагаріна для дітей), «З Днем Державного прапора!» (15–31 серпня, бібліотека № 119), «Синій, як море, як день, золотий — з неба і сонця наш прапор ясний…» (16–30 серпня, ЦРБ № 141);
— патріотичну розкладку «З Днем Державного прапора!» (16–30 серпня, бібліотека ім. С. Олійника)
— літературну полицю «Історія України в казках і легендах» (15–31 серпня, бібліотека № 115 для дітей)
— інформаційну годину «Символ нації — національний прапор» (21 серпня, бібліотека ім. В. Кучера)
— історико-патріотичну годину «Символ нації — національний прапор» (21 серпня, бібліотека № 151)
— бесіду-лекцію «Прапор України» та круглий стіл «Україна — моя єдина» (22 серпня, Київська дитяча школа мистецтв № 3).

Крім того, у бібліотеках району буде проведено ілюстровану історичну виставку «Україна, шлях до незалежності» (15–31 серпня, бібліотека № 151), книжкову виставку-свято «Одну Батьківщину ми маємо — її Україною звуть» (15–31 серпня, бібліотека № 115 для дітей), виставку-експозицію «Незалежна і єдина будь навіки, Україно!» (16–30 серпня, ЦРБ № 141), тематичну виставку «Могутні масиви народного духу і сил» (16–30 серпня, бібліотека ім. С. Олійника), виставку-панораму «Незалежність: крок за кроком» (16–31 серпня, бібліотека ім. В. Кучера), ілюстровану виставку «Україна, моя Україна, я для тебе на світі живу…» (16–31 серпня, бібліотека № 119), відеокруїз «Мандруємо Україною!» (25 серпня, бібліотека ім. Ю. Гагаріна для дітей).
Також у закладах культури району з 1 по 9 вересня пройдуть інформаційні години, присвячені відзначенню 23-ї річниці незалежності України.

Джерело: eveningkiev.com