Комунальники радилися, як прибирати Хрещатик

16 листопадаа 2014 11:50

meria.sumy.ua

meria.sumy.ua

Заступник голови Шевченківської райдержадміністрації Юрій Миколаєнко провів робочу нараду з питань прибирання територій центральної частини району в осінньо-зимовий період. На нараду були запрошені представники КП УЗН, ШЕУ району та КП ЖЕК «Михайлівська». Присутні могли висловити власну думку щодо актуального питання сьогодення, почути пропозиції та думки керівництва району з метою налагодження діалогу з балансоутримувачами будинків та підприємствами, що розташовані на центральній вулиці Хрещатик, повідомили в Шевченківській РДА.

За словами Юрія Івановича, районна влада здійснює постійні заходи, направлені на прибирання центральної частини міста Києва від побутового сміття, від незаконних МАФів, а в найближчий час здійснюватимуть відповідні заходи по прибиранню вулиць від снігу.
«Обличчя столиці – вулиця Хрещатик. І ми підтримуємо позицію міста – прибрати з Хрещатика всі малі архітектурні форми (за виключенням тих, хто торгує сувенірною продукцією або певної кількості справді потрібних кіосків). Кіосками заставле¬но виходи з метрополітену, перегороджено доступи до зупинок громадського транспорту. Перешкоджають архітектурні «витвори» й роботі карет «швидкої допомо¬ги» та пожежних. Цю критичну ситуацію врешті решт час змінити. Адже якщо брати приклад з європейських міст – МАФи повинні бути обладнані відповід¬но до норм та стандартів архітектурної забудови. І не тільки у центрі столиці, на околицях району ми теж наведемо порядок», – зазначив на початку зустрічі Юрій Іванович.

З метою недопущення проблем, які систематично виникають з питань організації належного прибирання прибудинкових територій в осінньо-зимовий період (зокрема, відсутність договорів з експлуатуючими організаціями на вивезення сміття, снігу тощо) директор КП ЖЕК «Михайлівська» Володимир Данько поінформував про те яким чином буде здійснюватися робота вищевказаних організацій.

«Зима чекати не буде, мешканці та гості столиці також. О 7-й ранку центральна вулиця столиці повинна бути очищена від снігу, а пішохідні доріжки посипані сольовою сумішшю. Я вже не кажу про сміття, яке ми повинні систематично прибирати», – зазначив доповідач.

Балансоутримувачам центральної частини міста (прилеглих будівель до вул. Хрещатик) нададуть для розгляду проекти договорів по наданню послуг з прибирання, вивозу снігу. Водночас, кожен вирішуватиме самостійно: заключати договір з районними організаціями чи з приватними фірмами.
З присутніми обговорили питання й благоустрою міста Києва в частині прибирання прибудинкових територій. Начальник відділу контролю за благоустроєм району Андрій Бандровський доповів інформацію щодо притягнення до відповідальності осіб, які порушують відповідні Правила благоустрою міста Києва.

«Сподіваємося на активну та систематичну співпрацю з нами. Давайте допомагати один одному, здійснювати спільні кроки на благо нашого району та міста Києва зокрема», – підсумував заступник голови Юрій Миколаєнко.