У Києві відбудеться аукціон сучасного мистецтва

25 Лютого 2015 08:34

На фото Леонід Комських, засновник Аукціонного дому "Дукат" та Анатолій Борсюк, ведучий аукціону cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

На фото Леонід Комських, засновник Аукціонного дому “Дукат” та Анатолій Борсюк, ведучий аукціону
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

Аукціонний дім «Дукат» у партнерстві з фондом культурних ініціатив ArtHuss 28 лютого проведуть перший в цьому році комерційний аукціон сучасного українського мистецтва. Цю акцію організатори розцінюють як своєрідну терапію для вітчизняного арт-ринку, який наразі переживає нелегкі часи. Для багатьох покупців приємною несподіванкою стануть оголошені під час проведення аукціону стартові ціни, які будуть значно нижчими за естимейти, вказані в каталозі. Слід зазначити, що 10 % від прибутку з аукціону буде передано на потреби постраждалим бійцям АТО.

У невеликій за обсягом аукціонній добірці – роботи вітчизняних митців, створені протягом останніх 30 років. Окрім живопису та графіки буде презентовано й сучасну скульптуру.

Серед топ-лотів – твори художників, чиї імена стали знаковими для сучасного українського мистецтва: Олексія Аполлонова, Матвія Вайсберга, Олександра Животкова, Жанни Кадирової, Анатолія Криволапа, Павла Макова, Івана Марчука, Олександра Ройтбурда та інших.

Привабливою частиною колекції – не лише за ціновою категорією, а й з точки зору якості художніх творів – є добірка творів молодих українських митців, серед яких Інара Багірова, Олеся Джураєва, Микита Кравцов, Дмитро Куровський, Антон Логов, Роман Мінін, Ніна Мурашкіна, Юрій Пікуль та інші.

Передаукціонна виставка відкриється 25 лютого в Музеї духовних скарбів України.

Джерело: Cultprostir