Казкове містечко побудують у Києві

7 Жовтня 2015 07:26
perspektyvy.kiev.ua

perspektyvy.kiev.ua

у грудні територія Національного виставкового центру України, яку кияни за звичкою називають ВДНГ, перетвориться на казкове містечко. Нове керівництво центру планує організувати тут зону сімейного відпочинку.

“Проект стартує з середини грудня. Ми плануємо обладнати на території найбільшу в Україні сніжну гірку, висотою в 20 метрів, а також величезний каток, який займе практично всю центральну площу. Павільйон №1, який має площу майже 2 тис. кв. м, буде переобладнаний під найкрупнішу резиденцію святого Миколая. Там будуть проходити майстер-класи, присвячені Різдву”, – розповідає арт-куратор проекту Наталія Макогон.

За її словами, в павільйонах №7 та №9 всі бажаючі зможуть поринути у казку: тут проходитимуть вистави “Вартові мрії”. “Це унікальна постановка, яка не залишить байдужими нікого з відвідувачів. Дійство дуже масштабне – і балет, і театр”, – кажуть організатори.

Також у планах керівництва виставкового центру – оновити освітлення на центральних алеях, яке в даний момент відсутня. “Ми вже знайшли інвестора під цей проект, і на території вже встановлена перша сонячна батарея. Зараз вона працює в тестовому режимі, але ми плануємо обладнати ними всю центральну частину ВДНХ”, – говорить Макогон.