Зачекайте з таблеткою, можливо потрібно випити пару стаканів води

29 Грудня 2015 15:45

у

Часто ознаки зневоднення люди плутають з симптомами чогось іншого: перевтоми, отруєння і навіть застуди. Якщо вам важко відрізнити, чи страждаєте ви від нестачі води в організмі або у вас мігрень, ми вам допоможемо. Зачекайте з таблеткою, можливо потрібно просто випити пару стаканів води. Перегляньте характерні симптоми зневоднення і якщо знайдете у себе більше двох, значить, ви зовсім не стежите за водним балансом у своєму організмі, чим робите грубу помилку.

1. Сухість у роті

Якщо ви відчуваєте сухість у роті або пересохлі губи, цілком очевидно, що ви злегка зневоднені, настав час напитися води. Завжди майте під рукою пляшку з водою і робіть по ковтку час від часу, навіть якщо не відчуваєте спраги. Майте на увазі, що деякі ліки можуть викликати сухість у роті, так що якщо з перерахованих ознак ви відчуваєте тільки цей, можливо, зневоднення немає, просто у вас побічний ефект від прийому якого-небудь препарату.

2. Головний біль

Легкий і помірний головний біль, особливо в поєднанні ще з одним або двома перерахованими ознаками, може означати саме те, що ви недостатньо п’єте. Сильний головний біль може також бути ознакою серйозного зневоднення. Замість того, щоб потягнутися за пігулкою. Поставте поруч пляшку з водою і почніть пити.

3. Темна сеча

Можливо, це прозвучить дещо натуралістично, але люди, які страждають від зневоднення, мають більш темний колір сечі. Так що вам доведеться звернути уваги на колір рідини, що виливається з вас . Якщо сеча темно-жовта або і того гірше – темно-коричнева, то ви, напевно, зневоднені. Пийте більше води!

4. Запори

Самі по собі вони, звичайно, можуть свідчити про проблеми ШКТ, але в поєднанні з іншими ознаками явно свідчать убік зневоднення організму. Спробуйте пити більше, протягом пари-трійки днів при достатньому забезпеченні організму вологою, дефікація налагодиться.

5. Запаморочення

Запаморочення, напади нудоти, потемніння в очах – також одна з характерних ознак зневоднення. Знову ж таки, перевірте, можливо, ці симптоми пов’язані з іншою причиною, такий як прийом ліків, сонливість. Але якщо ви виявили ще кілька симптомів з цього списку, ймовірно, ви п’єте занадто мало.

6. Голод

Чи знаєте ви, що іноді, коли ви голодні, ви насправді хочете пити? Незначні муки голоду ще одна ознака того, що ви не п’єте достатньо води. Перш ніж перекусити, спробуйте випити склянку води. Якщо муки голоду відступають, швидше за все, ви не голодні, ви відчуваєте спрагу!

7. Сонливість

Загальна млявість і сонливість – ще один сигнал зневоднення. Це спосіб вашого тіла уповільнити метаболізм і інші реакції для економії води. Щоб підбадьоритися і тілом, необхідно дати організму те, що йому потрібно, тобто випити склянку прохолодної води. Пийте повільно, а потім подивіться, чи допоможе.

8. Суха шкіра

Сухість шкіри – найважливіший симптом тривалого зневоднення. Якщо вам не допомагає нанесення зволожуючого лосьйону або крему, шкіра продовжує залишатися сухою і лущитися, ймовірно, ви вже давно не п’єте води стільки, скільки необхідно вашому організму. Пам’ятайте, що здорова шкіра – це шкіра, зволожена зсередини. Пийте!

9. Збільшення частоти серцевих скорочень

Швидке серцебиття – це ще один знак зневоднення, до речі, один з найстрашніших. Нестача води в організмі досягла критичного рівня. Можуть початися непритомність і мігрені. Ви повинні пити більше. Скільки води потрібно пити? В середньому людина потребує приблизно 2 літрах води на день, не рахуючи інших видів рідин: соків, супів, чаю. Це приблизно 8-10 склянок. Пийте. Починайте прямо з ранку, відразу після пробудження необхідно випити 1-2 склянки.

10. Жага!

Зрозуміло, це найбільш логічна ознака: ви відчуваєте спрагу і ви п’єте. Але, уявіть собі, спрагу ви відчуваєте тільки тоді, коли організм вже зневоднений і причому сильно. Але, на щастя, тепер ви вже точно нап’єтеся достатньо. Будьте обережні з жагою. Якщо ви п’єте достатньо, але при цьому продовжуєте відчувати сильну спрагу, це може бути ознакою цукрового діабету. Але якщо ви хочете пити і знаєте про себе, що не випиваєте норму води, то чого ж ви чекаєте? Пийте!

Джерело: Країна здоров’я