Несумні вихідні: куди піти в Києві

23 Січня 2016 09:24
m-r.co.ua

m-r.co.ua

На ці дні погода випробовуватиме киян на міцність. Синоптики попереджають, що в Україну  йдуть дуже холодні вихідні: у суботу вночі -12-14, у неділю до -18, вдень -9-13 градусів. Переважно без опадів.

Проте, також варто пам’ятати, що у Києві “грип на порозі”, тож, можливо варто шукати місця, де можна гарно розважитись не наражаючись на небезпеку підхопити вірус.

Субота, 23 січня

Ромео і Джульєта на мишачий лад

Що могло б трапитися з шекспірівськими героями Ромео та Джульєтою, якщо б вони опинилися  в  казці? Пофантазували на цю тему актори Академічного театру юного глядача на Липках у прем’єрній  постановці  «Всі миші люблять сир» за твором О. Сенатович. Музична дія вистави відбувається у сироварні, де й намагаються вжитися сімейства білих та сірих мишей. Що з цього вийшло буде цікаво дізнатися не лише юним театралам, а й не менш допитливим батькам.

Коли: 12:00

Де: Театр юного глядача на Липках

Вартість: 60 та 70 грн.

Від Міядзакі до Ічікави

Ці дні у Києві пройдуть під знаком країни Сонця, що сходить, бо у місті триває «Фестиваль японського кіно», у рамках якого показують п’ять робіт  – три сучасних картини, а також анімаційну стрічку Хіяо Міядзакі та фільм видатного режисера Кона Ічікави. Детальніше читайте тут.

Коли: 14:00 та 16:00

Де: кінотеатр «Кінопанорама», вул. Ш. Руставелі, 19

Вартість: Вхід вільний

Фестиваль до Дня Соборності України

Киян запрошують у Будинок письменників на 7-й безкоштовний фестиваль, присвячений Дню Соборності України. У програмі народна творчість та вірші Шевченка, – говорить організатор заходу Олександр Ліщенко. У творчому родинному колі свою майстерність покажуть десятки поетів із усієї України, бандуристів, хористів та співаків.

Коли: з 11:00 до 18:00

Де: вул. Банкова 2

Вартість: вхід вільний

Болючі теми очима “Театру переселенця”

У вересні 2015року український драматург Наталія Ворожбит, театральний режисер Георг Жено, психотерапевт Олексій Карачинський, театральний критик Христина Хоменко і кінорежисер Ліза Костиркіна започаткували театральний проект з переселенцями. Що з цього вийшло можна побачити на ці вихідні у Києві. Болючі, актуальні теми, невигадані історії – усе це покажуть на сцені. Детальніше про проект читайте тут

Коли: 21:00

Де: центр науки та мистецтва “DIYA”, пр-т Перемоги, 44, на території кіностудії “Довженка”
Вартість: 100 грн.

Яким був Тичина

Літературно-меморіальний Музей-квартира Павла Тичини запрошує на тепле і затишне чаювання у вітальні поета, присвячене Дню народження нашого генія.   Цього дня музейники спробують створити той простір, у якому поет почував би себе вільно. Якщо хтось матиме бажання продекламувати вірш Павла Тичини або свій – атмосфера вечора буде привертати до високого мистецтва.

Коли: 16:00

Де: вул.Терещенківська 5.
Вартість: 15 грн.

 

Про аеропорт, який став легендою

Виставка є першою спробою музейними засобами розповісти епопею оборони українських Фермопіл – Донецького аеропорту ім. С.Прокоф’єва, яка тривала 242 дні. Це була не просто перемога військових: противник не отримав стратегічно важливого об’єкта. Це була моральна перемога. Перемога сили духу захисників рідної землі, які билися так, ніби саме тут, на руїнах аеропорту, вирішувалася доля України. Не витримали конструкції будівель, але “кіборги” не здалися.

Коли: 23-24 січня з 10:00 до 18:00

Де: Музей історії України у Другій світовій війні

Вартість: 3-20 гривень

Неділя, 24 січня

Мультфільм на піску

Арт-студія “Золотий лев” запрошує дітей та дорослих на захоплююче  шоу – мультфільм на піску та майстер-клас з пісочної анімації! Малювання піском – заняття не просто захоплююче! Для дітей це відкриття нового чарівного світу пісочних фантазій і він створюється в реальному часі на їхніх очах.

Коли: по мірі набору групи

Де: М.Позняки. Мишуги 12, на території антикафе “Времени Вагон”

Вартість: дитячий квиток 160 грн., дорослий – 60 грн.

 

Голоси “Зимової казки”

Киян запрошують на концерт-феєрію “Зимова казка” оперної діви, володарки титулу “Жінка року” Олени Гончарук  у  “Шоколадний будиночок”. Концерт, присвячений до Дня Соборності України, подарує неймовірні емоції та перенесе глядачів у справжню казку, зіткану з перлин класичної музики у виконанні кращих оперних співаків України. У концерті прозвучать арії та дуети з всесвітньовідомих опер, а також романси українських авторів.

Коли: 17:00

Де: вул. Шовковична, 17/2
Вартість:  40 грн.

У що вірили філософи-шістдесятники Києва

Чим жили, на що сподівалися, у що вірили філософи-шістдесятники Києва розкаже Тарас Лютий. Лекція відбудеться в рамках виставки «Мистецтво українських шістдесятників. Можливість музею»

Коли: 14:00

Де: Національний художній музей України

Зареєструватися: http://goo.gl/forms/JISqw0YGKS

Побачити Всесвіт

Киян запрошують на незвичний квест – “Дослідження Всесвіту. Практикум із телескопом”. Лектор – Максим Сидоренко, аспірант Інституту теоретичної фізики ім. М. М. Боголюбова НАН України розкаже про те, як астрономи досліджують Всесвіт. Якими були їхні інструменти раніше, що є актуальним сьогодні. Киян запрошують приносити свої телескопи для того, аби навчити налаштовувати їх для різних типів спостережень (планет Сонячної системи і їх супутників, Місяця, Сонця та ін.).
Коли: 18:00
Де:  зустріч  біля магазину фабрики «Киянка»

Вартість: квиток для дорослої людини: 150 грн
Квиток для дорослої людини та дитини: 250 грн