Столичних школярів Музей історії України запрошує відвідати проект ““Чотирилапі друзі в історії людства”

15 Січня 2016 12:09

923logo_nmiu

Наймолодших відвідувачів Національного музею історії України разом з їхніми батьками запрошують на заняття в межах проекту “Чотирилапі друзі в історії людства”, присвяченого часто непомітним та обділеним увагою історичним “дійовим особам” – тваринам, які здавна знаходилися завжди поруч і відігравали надзвичайно важливу роль в житті людей.

Ця навчально-розважальна програма для дітей різного віку буде проводитися кожну другу суботу місяця протягом наступних півроку. Відвідувачів чекають неймовірно цікаві розповіді про тварин (щомісяця – про нових: собак, котів, коней, рогату худобу, гризунів, птахів), перегляд мультфільмів, спілкування зі справжніми живими тваринами, а наостанок кожна дитина візьме участь у майстер-класі відповідної тематики (малювання, ліплення, аплікація тощо).

Перше заняття відбудеться 16 січня о 12.00, головним героєм буде найулюбленіша домашня тварина – собака. 

– А чи знаєте ви, що милі, маленькі пекінеси, які сприймаються радше як іграшкові та здебільшого декоративні, насправді є однією з найдавніших пород собак? – інтригують організатори. – Протягом довго часу лише члени імператорської родини в Стародавньому Китаї могли ними володіти. І використовувалися вони не тільки як компаньйони, але як і таємна зброя захисту від нападників: завдяки своєму розміру, пекінес був захований в рукаві одягу імператора і у випадку атаки на життя несподівано вистрибував з рукава і захищав свого господаря.

Учасники зустрічі дізнаються, як відбувалося прирученя собак, як змінилося життя людей завдяки одомашненню цих тварин, про різні породи собак, про їхню особливу роль в нашому житті як у минулому, так і сьогодні. Після знайомства з історією песиків, діти переглянуть мультфільм, а опісля візьмуть участь у майстер-класі. Окрім того, на дітей чекає приємний сюрприз і різноманітні подарунки.

Для участі у заході просять попередньо зареєструватися за телефоном (044)278-48 64 або за формою.

Адреса музею: вул. Володимирська, 2
Вартість заходу – 100 грн.

Джерело: Вечірній Київ