10 недоведених речей, в які люди все одно вірять

11 Лютого 2016 09:35

Емпіричні докази дозволяють нам зрозуміти, у що вірити, а в що ні, але іноді отримати холодні жорсткі факти просто неможливо

Навіть коли у нас немає твердих доказів, що підтверджують існування чого-небудь, людям властиво все одно «розширювати» свою віру в певні явища.

Є безліч таких речей, існування яких ще належить довести, нижче представлені топ-10 з них, в які ми віримо, незважаючи на відсутність доказів:

10. Прибульці

Незважаючи на те, що теорій змов і теорій про НЛО існує достатня кількість, у нас немає прямих доказів, що в просторі за межами нашої планети існують інші форми життя. Тим не менш, багато людей твердо вірять, що є життя на інших планетах, або що воно існувало в якийсь період в минулому.

image

Дивлячись відео, на яких демонструються незрозумілі об’єкти в небі, читаючи особисті свідчення людей, які розповідають про те, як вони потрапили на космічний корабель, ми хочемо вірити, що поза нашою планетою існує життя, навіть якщо це ще належить довести.

9. Астрологія і мистецтво передбачення

Астрологія – це не нове для нас поняття, тому що люди протягом століть приймали важливі рішення в своєму житті, грунтуючись на зірках. Без будь-яких реальних доказів того, що шлях планет і зірок фактично формують особистість людини, ми вважаємо, що якщо народилися під певним знаком зодіаку, то практично зобов’язані володіти певним набором характеристик.

image

Щоденні гороскопи і астрологічні карти стали керівним інструментом до дії для багатьох людей, які дійсно думають, що дата їхнього народження визначає долю, і що вона може допомогти їм щодня приймати рішення.

8. Криптиди

Криптиди- це тварини, існування яких не було доведено наукою, також як існування снігової людини. Існує деяка кількість аматорських фотографій, а також зафіксовані зі слів очевидців спостереження. На основі цього ми вважаємо, що ці істоти ходили по землі або плавали, навіть якщо ніяких останків від них ніколи не було виявлено, і їх присутність на землі офіційно не визнано.

image

До тих пір, поки Лохнеське чудовисько або інший криптид не буде спійманий, їх будуть продовжувати відносити до містичних істот, доказів життя яких немає.

7. Страшні примари

Будь-хто з тих хто стверджує, що бачив примари, може сказати, що є докази існування духів, але скептики стверджують, що походження будь-якої примари може бути пояснено прийомами освітлення або іншими логічними причинами. Зрештою, ніколи не може бути безперечним питання доведеності матеріального існування привидів.

image

У той час, як мисливці за примарами озброюються різними електронними пристроями для вимірювання активності духів, одержувані ними результати завжди можна інтерпретувати по-різному. Тим не менш, ми віримо у зустрічі з примарами, вважаючи, що якщо в темряві щось раптово рухається, то це, безсумнівно, привид.

6. Потойбічний світ

Психічні середовища дозволяють поговорити з людьми, які померли, і душа яких перейшла в інший стан. Медіуми розповідають про деталі, які вони нібито чують від померлих їх живих рідних і близьких. Незважаючи на відсутність будь-яких реальних доказів того, як саме екстрасенси прийшли до тієї інформації, яку вони видають, ми все одно вважаємо, що вони чують якісь звуки від померлих людей і навіть бачать їх.

image

У той час як самі медіуми не говорять про те, що отримана ними інформація вірна на 100 відсотків, наше бажання поговорити з померлими рідними і близькими настільки велике, що ми не помічаємо їх помилок і часто надаємо їм презумпцію невинності.

5. Закон карми

Незалежно від того, називаєте ви це «кармою» або ж говорите: «що посієш, те й пожнеш», у людей є загальне переконання, що те, як ви поводитеся сьогодні, якимось чином демонструє, що з вами буде відбуватися завтра. Чи не грунтуючись ні на чому, ми вважаємо, що якщо зараз ми чинимо добре відповідно до принципів моралі, то в майбутньому нас чекає тільки позитив.

image

Незважаючи на наявність простого факту, що свідчить про те, що ми ніколи не зможемо довести, що карма існує, все одно багато людей живуть в надії, що зможуть отримати переваги, які вона обіцяє.

4. Інтуїція людини

Називайте це інтуїцією чи шостим почуттям, але ми вважаємо, що іноді саме воно допомагає нам приймати будь-які рішення. Інтуїція підказує нам чи можна вірити тій чи іншій людині, розлучитися, не йти по певній вулиці, або направляє нас по конкретному шляху.

image

Здавалося б, за відсутності логічного пояснення, наша інтуїція допомагає нам приймати рішення з упевненістю і відчувати, що ми робимо це на основі «довіреної влади», яка вище нас. Ми даруємо інтуїції право показати нам яким шляхом іти, коли опиняємося на розвилці.

3. Різні долі

Фраза «все відбувається по конкретній причині» чутна повсюдно, особливо після того, як трапляється щось погане. Хоча у нас немає реальних підстав вважати, що на кожну подію в житті є причина, ми все одно говоримо собі, що деякі події, якщо не всі, трапляються саме тоді, коли їм судилося статися.

image

Ідея про існування долі дарує нам комфорт і допомагає зібратися після того, як трапляється щось погане.

2. Релігійні тексти

Незалежно від свого походження більшість з нас вірить в якусь гілка релігії. Релігії вчать тексти, такі як Біблія, які, як годиться, викладають як людині треба жити на думку вищих сил. Ми віримо в історії про людей, які жили протягом кількох сотень років, здійснювали фантастичні подвиги, і навіть змогли перемогти смерть, тому що все це є частиною релігійного тексту.

image

Хоча не існує ніяких доказів того, що ці роботи є істинним відображенням будь-якої вищої сили, люди роблять все можливе, щоб дотримуватися правил моральності, викладені в релігійних книгах.

1. Бог

Найлегше, у що вірить людина, це вища сила, або Бог, який якимось чином бачить всі наші діяння і направляє нас по життєвому шляху. Починаючи від думки, що наша внутрішня молитва завжди чується, і закінчуючи нашою вірою в те, що після смерті людина зустрічається з вищою силою, ми вважаємо, що Бог – це не просто реальність, він всюди.

image

Однак, існування Бога не може бути доведено за допомогою будь-яких емпіричних даних, але тим не менше, поняття про вищій силі – це те, що пов’язує нас з найдавнішими людьми і один з одним.

джерело: LISTVERSE, informal.com.ua