Український світ повинна будувати українська влада, а не запрошені іноземці

25 Лютого 2016 20:15

тмикола

Виступаючи перед студентами та викладачами на відкритій лекції у Львівському національному університеті імені Івана Франка, Микола Томенко сказав, що, м’яко кажучи, здивований тим, що низка впливових політичних сил оголосила конкурс серед іноземців на посаду прем’єр-міністра України.

«Якщо українські політики не спроможні навести лад у своїй країні, то за аналогією треба запрошувати іноземців і на інші, менш значимі посади, скажімо, на посади мерів чи губернаторів. А якщо так далі піде, то, можливо, нам варто з-за кордону запросити і президента, який би керував Україною?», – зауважив М. Томенко.

Він вважає, що цю істерію з політичною та національною зневагою до українців треба завершувати якнайшвидше. «На моє глибоке переконання, українці самі здатні управляти своєю країною», – наголосив Томенко.

Він порадив політикам вийти за межі списків своїх друзів, товаришів чи колег по бізнесу. «Якщо поспілкуватися з людьми в ширшому колі, то можна знайти не один десяток гідних кандидатур на посаду прем’єра, міністрів тощо», – вважає народний депутат.

«Тому варто сьогодні не за кордоном прем’єра шукати, а змінити стратегію будівництва українського суспільства, стратегію підтримки національної економіки, стратегію державної політики. І цю стратегію мусить реалізувати саме український уряд, а не уряд із «легіонерів», навіть якщо вони не з Росії, а з інших «братніх» держав», – підсумував Микола Томенко.