Хочете попередити і зменшити прояви цилюліту? Перша і необхідна умова для цього – обов’язково змінити харчування. Представляємо вам кращі “антицилюлітні” продукти
Не любить здорова шкіра і алкоголь (крім червоного сухого вина в невеликих кількостях). Також вам доведеться забути про каву, міцний чай і газовані напої.
Ну і, звичайно ж, скажіть “ні” виробам з білого борошна: хліба, випічці, макаронів, тортів, пиріжків.
А що тоді можна і потрібно їсти? У вашому раціоні обов’язково повинні переважати: салати із зелених листових овочів із заправкою з рослинних масел (соняшникової, оливкової олій, масла розторопші, шипшини, волоського горіха, льняного).
Доведеться полюбити цибулю, часник, тушковані овочі як гарніри до білкових страв. Можна і потрібно вживати нежирне м’ясо птиці, кисломолочні продукти середньої жирності (до 5%), морську рибу, морепродукти, водорості (фукус, ламінарія, спіруліна). Зверніть увагу на каші і хліб з цільного зерна, а також на фрукти, сухофрукти, мед.
Намагайтеся готувати їжу самостійно і дотримуйтеся деяких принципів, які допоможуть вам зробити їжу “антицилюлітною”:
– варіть овочеві супи
– відмовтеся від м’ясних бульйонів, щоб не переїдати.
– додавайте в свою їжу спеції і пряні трави: червоний перець, коріандр, кмин, кріп, ісопу, бораго, куркуму, шафран, базилік, майоран.
– пийте чисту структуровану воду, трав’яні чаї – використовуйте для заварювання польовий хвощ, кукурудзяні рильця, деревій, подорожник, ромашку, листя кропиви, ягідних кущів, цикорій, варіть безалкогольні збитні. Ці напої покращують травлення і нейтралізують токсини.
Джерело: zdorovia.com.ua