Солістка Англійського національного балету станцює “Попелюшку” на сцені Національної опери України

7 Квітня 2016 10:12

Зірки британського балету Катерина Ханюкова та Валентино Зуккетті вперше разом виступлять на сцені Національної опери України, виконавши головні партії в балеті “Попелюшка”.

Виступ солістів у виставі на музику одного з найбільш значущих композиторів ХХ століття Сергія Прокоф’єва можна буде побачити лише один день – 24 травня 2016 року.

Унікальний візит британських зірок в Україну не випадковий. Нинішня солістка Англійського національного балету Катерина Ханюкова присвятила кар’єрі в Національній опері України 5 років, а тепер відновлює зв’язок з рідним театром: підписавши гостьовий контракт, зазначає своє повернення спектаклем “Попелюшка”.

236819230

У свій минулий візит в липні 2015 року балерина підірвала підмостки Національної опери своїм блискучим виконанням партії Кітрі в спектаклі “Дон Кіхот”, а в цьому році вирішила зробити ставку на ліричного героя.

Ніжна, улюблена всіма з дитинства казка “Попелюшка” у виконанні тендітної і технічної Ханюкової обіцяє подарувати глядачам по-справжньому чарівний і вишуканий вечір. Талановита майстерність балерини на сцені знайде надійну підтримку в особі Валентино Зуккетті – провідного соліста Королівського балету Великобританії.

236818848

Відомий своїм легким пружинистим стрибком, італійський танцівник, випускник балетної школи при театрі La Scala і лондонської The Royal Ballet Upper School відвідає Україну вперше і подарує глядачам унікальну можливість оцінити рівень головних європейських балетних шкіл і, звичайно, свій багатогранний артистичний талант.

236818822

Високопрофесійний міжнародний дует Ханюкова-Зуккетті на сцені підтримають балетна трупа і оркестр Національної опери України. Драматична і насичена музична партитура “Попелюшки”, виконана наживо, залишить незабутнє емоційне враження.

Монументальний, але при цьому дуже пластичний твір С. Прокоф’єва жваво відгукується на кожен сюжетний поворот вистави і разом з відточеною майстерністю провідних танцівників без залишку занурює глядача в казку. Вистава “Попелюшка” за участю Катерина Ханюкова та Валентино Зуккетті вже отримав статус міжнародної сенсації. Захід пройде за офіційної підтримки Британського посольства в Україні.

Джерело: Сегодня