5 ефективних способів покращити собі настрій

14 Червня 2016 12:19

image2

Щоб настрій зіпсувався, багато не треба: чийсь неприязний погляд, хтось наступив на ногу в громадському транспорті, на роботі зробили зауваження. Або ви просто надто вразливі і гостро реагуєте на найменші відхилення від норми? Тоді вам потрібно знати експрес-методи, як швидко покращити свій настрій.

  1. Виговоритись

Особливо цінна порада для жінок. Їм не завжди потрібне вирішення ситуації, як просто її проговорити. Тому не носіть негатив у собі – вийдіть на 5 хвилин із колегою на коридор, пожалійтесь. Або зателефонуйте подрузі. Зрештою, це можна зробити навіть онлайн в соцмережах через приватні повідомлення.

  1. Дихання

Як ще покращити собі настрій? Пам’ятаєте пораду про глибоко вдихнути і повільно видихнути? Вона особливо актуальна, якщо ви злитесь на когось чи не можете заспокоїтись, бо хтось образив. Тож глибоко вдихніть, а потім повільно видихайте. Можна повторити декілька разів. Кров насититься киснем, і нервова система автоматично подолає стрес.

e-G7AT2TW8Q

  1. Їжа або напої

Можливо, ви помічали, що поганий настрій чи дратівливість – наслідок того, що ви голодні? Якщо так, тоді слідкуйте за режимом дня: вчасно їжте та пийте необхідну кількість води, адже зневоднення також псує настрій.

demokratia 
  1. Зробіть добре діло

Якщо вам кепсько на душі, згадайте, що є ті, кому ще гірше. І ні, не зловтішайтесь, а допоможіть. Купіть безпритульній тварині сосиску, перекажіть невеличку суму на лікування хворої дитини, підпишіть важливу петицію. Одразу побачите, як легко стане на душі і настрій покращиться.

  1. Почистіть оточення

Якщо навколо вас є люди, які постійно чимось невдоволені, але єдине, що вміють – це скаржитись, а не вирішувати власні проблеми, постарайтесь проводити з ними менше часу. Негативом дуже легко “заразити” інших, і, можливо, ваш поганий настрій – саме результат чиїхось надуманих проблем.

Джерело: korysne.co.ua