Український стартап з пошуку репетиторів залучив $ 1,3 млн інвестицій

10 Червня 2016 12:10
epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Дев’ять інвесторів вклали гроші у проект в обмін на акції компанії.

Український онлайн-сервіс Preply отримав $ 1,3 млн інвестицій від ряду інвесторів. Серед них співзасновник Booking.com Артур Костен, співзасновник сервісу Docplanner Маріуш Гралевскі, а також Пшемислав Гацек — CEO проекту Grupa Pracuj.

Preply дозволяє шукати локальних і онлайн-репетиторів з різних предметів. На даний момент він охоплює п’ять країн: Україну, Польщу, Росію, Мексику і Бразилію. Зараз планується подальша експансія на європейський ринок — у Великобританію, Німеччину та Іспанію. На це піде близько половини залучених інвестицій.

Влітку минулого року Preply провела три місяці в берлінському відділенні американського інкубатора TechStarts. На думку засновника і керівника стартапу Кирила Бігая, це посприяло появі в проекті міжнародних інвесторів.

З цього приводу український IT-інвестор Павло Куфтирьов зазначив:

Preply вирішує відразу два завдання: забезпечує викладача зацікавленими учнями і додатковим доходом, а учневі дає можливість вибрати репетитора з належною кваліфікацією і оплатою. У світі зростає попит на альтернативну освіту, тому зручний сервіс онлайн-репетиторства демонструє хороші бізнес-показники, чим і залучає інвесторів.

Переваги платформи також у тому, що вона розширює ціновий вибір учня, а також дозволяє зв’язати його з віддаленими викладачами, які є, наприклад, носіями мови (вивчення іноземних мов складає основний попит на сервісі).

Джерело: 24 канал